Werving & Selectie

In een steeds veranderende markt speelt schaarste soms een grote rol. Omdat werkgevers er zeker van willen zijn dat ze talent niet mislopen kan er worden gekozen voor werving en selectie.

WerkCentrum gaat aan de hand van een vooraf besproken functieprofiel op zoek naar de ideale kandidaat en maakt hierbij gebruik van haar bewezen wervingstools en interne- en externe specialisten.
Wanneer we de kandidaat geselecteerd hebben komt deze rechtstreeks bij jou in dienst.

De arbeidsovereenkomst, arbeidsvoorwaarden en het gehele werkgeverschap ligt volledig in jouw handen.
Wij brengen een vooraf besproken ‘fee’ in rekening voor onze dienstverlening en bemiddeling.

 

Zwart graag.

Werkcentrum Groep is een volwaardig gespecialiseerd partner in arbeidsbemiddeling voor zowel het MKB als grotere bedrijven.
Of het nu gaat om de recruitment van tijdelijke invalkrachten of om een werving en selectietraject voor een nieuwe vaste medewerker of het opschalen van je personeelsbestand vanwege groei, dat is waar ónze kracht ligt! Houdt jij je bezig met waar jij goed in bent, dan doen wij waar wíj goed in zijn!

Heb je nog meer redenen nodig om te kiezen voor WerkCentrum?
Oké, nou wij;
–             hebben jarenlange ervaring,
–             beschikken over de beste werving en selectiekanalen,
–             maken gebruik van slimme technologie,
–             kennen de markt,
–             zijn een begrip op sociale media,
–             bouwen dagelijks aan ons groeiende netwerk.

Overtuigd of niet, we komen graag vrijblijvend langs voor een kop koffie. Zwart graag.

Neem contact op

Fase systematiek

Niet direct interessant voor onze opdrachtgevers maar zeker relevant om bijvoorbeeld te weten hoe lang iemand flexibel via ons mag werken en mede te bepalen wanneer het ideale moment kan zijn voor overname.

De NBBU cao kent 4 fases waarbij rechten en plichten per fase oplopen. De fase systematiek in het kort:

Fase 1-2

Fase 1-2 duurt 52 gewerkte weken. In fase 1-2 mag een onbeperkt aantal uitzendovereenkomsten worden aangegaan. In fase 1-2 is de uitzendkracht steeds werkzaam op basis van een uitzendovereenkomst met uitzendbeding, tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk bij de uitzendovereenkomst is overeengekomen dat het uitzendbeding niet van toepassing is.

Fase 3

Fase 3 duurt maximaal 3 jaar. In deze periode mogen niet meer dan 6 uitzendovereenkomsten voor bepaalde tijd worden aangegaan. In fase 3 is de uitzendkracht steeds werkzaam op basis van een uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding voor bepaalde tijd.

Fase 4

In fase 4 wordt een uitzendovereenkomst voor onbepaalde tijd aangegaan dus zonder uitzendbeding.

Let op! Er gelden overgangsregelingen voor uitzendkrachten die vóór 3 januari 2022 in dienst zijn gekomen bij het uitzendbureau.

 

Uitzendbeding

Een uitzendbeding is een bepaling in de uitzendovereenkomst die ervoor zorgt dat deze overeenkomst tussen uitzendkracht en uitzendbureau eindigt als de opdrachtgever de terbeschikkingstelling beëindigt. Terbeschikkingstelling betekent de periode van tewerkstelling van de uitzendkracht bij jou als opdrachtgever.

Dus: einde opdracht is einde uitzendovereenkomst, ook bij ziekte betekent het einde uitzendovereenkomst!

Inlenersbeloning

Net zoals alle uitzendorganisaties is WerkCentrum Groep conform de NBBU cao verplicht de inlenersbeloning te hanteren. In het kort is dit wat de inlenersbeloning is:

De inlenersbeloning bestaat uit de volgende zeven elementen die elk ten minste gelijk zijn aan de beloning van de werknemer werkzaam in een gelijke of gelijkwaardige functie in dienst van de opdrachtgever, waar de uitzendkracht onder leiding en toezicht van die opdrachtgever zijn werkzaamheden verricht:
1. Brutoloon;
2. ADV-vergoeding;
3. Toeslagen voor overwerk, onregelmatigheid, ploegendienst, etc.;
4. Initiële loonsverhoging;
5. Kostenvergoeding zoals reiskosten, kleding en gereedschapskosten;
6. Periodieken;
7. Eenmalige uitkeringen.

 

Schriftelijk bevestigen

Samen met jou kijken we naar de exacte indeling en de inhoud van de inlenersbeloning. Wanneer deze duidelijk is komt het op papier in een document te staan en vormt het de grondslag voor de beloning van de werknemer.
Op deze manier zijn alle partijen ervan verzekerd dat de inschaling en bepaling op de juiste wijze tot stand is gekomen en voorkomen we discussies achteraf.

Tarieven

Onze tarieven zijn al net zo transparant als onze communicatie.
Afhankelijk van de functie en de wens van de opdrachtgever hanteren wij twee manieren voor het berekenen van onze tarieven en voor beide geldt dat hiermee in fase 1-2 alle kosten en risico’s zijn afgedekt waaronder vakantiegeld, vakantiedagen, ziekte, belastingen, premies, marge, administratie, dossierkosten, vooruitbetaling loon, etc.

Tarieven worden vooraf gecommuniceerd en vastgelegd zodat direct duidelijk is wat iemand gaat kosten.

Uurtarief

Op basis van alle punten uit de inlenersbeloning berekenen wij een tarief dat per gewerkt uur betaald dient te worden.
In additie hierop worden vaak de eventuele kostenvergoedingen apart berekend.

Omrekeningsfactor

Met een omrekeningsfactor op het uurloon bereken je zelf eenvoudig de kosten per gewerkt uur. In additie hierop worden vaak de eventuele kostenvergoedingen apart berekend.
De factor bepalen we op basis van onder andere cao, arbeidsvoorwaarden (loon/adv/pensioen/etc.), kosten en perspectief.
Voorbeeld 1: Bruto uurloon € 15,00 x Omrekeningsfactor 1.70 = Tarief € 25,50
Voorbeeld 2:Bruto uurloon € 12,00 x Omrekeningsfactor 1.85 = Tarief € 22,20 

 

Verhogingen en wijzigingen

Wanneer de van toepassing zijnde cao wijzigingen of verhogingen kent kan het uurtarief stijgen. Dit kan bijvoorbeeld komen omdat er loonstijgingen of periodieken komen, kostenvergoedingen verhoogd worden of eenmalige uitkeringen worden aangekondigd.

Maar ook de wijziging van functie of werkzaamheden binnen je bedrijf kan als gevolg hebben dat het uurloon van de werknemer veranderd en daarmee ook het uurtarief.

Beëindiging

De uitzendovereenkomst kan om diverse redenen beëindigd worden door zowel de werknemer als de werkgever. Voorkomende redenen zijn onder andere het in dienst treden bij de opdrachtgever, de duur van het werk of project is verstreken, het vinden van een andere baan, arbeidsongeschiktheid (ziekte) of het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd.

Belangrijk om te weten is dat de overeenkomst zonder opgaaf van reden en per direct kan worden opgezegd door elk der partijen binnen het eerste half jaar. Na 26 weken kunnen er aanvullende regels gelden afhankelijk van de aard en duur van de overeenkomst en de reden van beëindiging.

Declaratie van gewerkte uren

Om een juiste administratie te voeren waaruit de lonen voor werknemers goed berekend worden en de facturen op de juiste manier gegenereerd worden is het van belang dat de gewerkte uren tijdig en volledig worden doorgegeven.
Dit kan door zowel de werknemer als de werkgever/opdrachtgever worden gedaan.

 

Easyflex2Go

Door middel van ons handige portal Easyflex2Go kunnen gewerkte uren, gereden kilometers en overige kostenvergoedingen simpel en snel worden doorgegeven.
Ook komen hierin getekende overeenkomsten, kopie facturen en overige belangrijke documenten staan zodat deze op elk moment te raadplegen zijn.
Gemakkelijkheid dient de mens!

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Werken met WerkCentrum Groep BV is simpel en leuk. In slechts enkele stappen gaan we van kennismaking tot plaatsing waarbij jij centraal staat! Wil je weten hoe wij precies werken?

 1. Kennismaking
 2. Intake
 3. Vacature aanbod
 4. Sollicitatie
 5. Plaatsing

Opleiding of cursus nodig?

"Een leven lang ontwikkelen" om antwoord te kunnen blijven geven op de steeds veranderende vraag van de arbeidsmarkt. Wij dragen hier graag aan bij en bieden diverse opleidingsmogelijkheden.

 • VCA
 • Hef- en Reachtruck
 • Administratief
 • Nederlandse taal
 • Code 95 & ADR

Ons laatste nieuws

13 maart 2021

Inspirational Quotes

Teksten en uitdrukkingen die je helpen aan nét dat beetje extra motivatie en inspiratie.

Lees meer
Werkcentrum Groep B.V. - Uitzendbureau en detacheringsbureau in Helmond
19 maart 2021

Nieuwe logo & Huisstijl

Nieuw logo, nieuwe huisstijl, nieuwe collega's, oude vertrouwde dienstverlening.

Lees meer
WerkCentrum Groep - Blog - Referenties
24 november 2023

Hoe belangrijk zijn referenties bij het zoeken naar…

“En, heb je ook referenties?” Een vraag die menig sollicitant zenuwachtig maakt. Vooral als het antwoord ‘nee’ is.

Lees meer

Heb je een vraag?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen (FAQ), vaak staat hier al het antwoord tussen op jouw vraag! Mocht je vraag toch niet beantwoord zijn, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op

Werd je vraag niet beantwoord in onze veelgestelde vragen of wil je graag een afspraak met ons maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail. Je kunt ons ook een WhatsAppje sturen!

0492 565 532 06 388 21 454 info@werkcentrumgroep.nl
 • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij werken samen met de volgende bedrijven: