14 juli 2023

Hoe weet ik of een baan precies bij mij past?

Werk, werk, werk. Het is de plek waar je een groot deel van je week doorbrengt en waar je de samenwerking aangaat met anderen. Maar het kiezen van de juiste baan kan een lastige opgave zijn.

Er zijn talloze factoren waar je rekening mee moet houden, zoals je vaardigheden, passie(s) en persoonlijkheid. Om uiteindelijk plezier uit je werk te halen en met een glimlach te vertrekken richting je werkplek, is het belangrijk dat je een baan vindt die die elementen combineert.

Neem contact op

De eerste stap om een baan te vinden die precies bij je past, is zelfbewustzijn. Je moet goed begrijpen wat je sterktes en zwaktes zijn, wat je drijft en wat je belangrijk vindt in een baan. Vraag jezelf daarom om te beginnen eens af: welke taken vind je het leukste om te doen? In welke omgevingen ben je het meest productief en misschien wel creatief?

Door die vragen te beantwoorden, krijg je een helder beeld van de soort banen die misschien wel bij je passen. Maar dat is lang niet alles. In dit artikel geven we je de handvatten waardoor jij straks niet alleen weet of een baan precies bij je past, maar waardoor je ‘m ook nog eens vindt. Laten we beginnen!

 

Beroepskeuzetest

Een van de meest gebruikte middelen om te ontdekken welke banen precies bij je passen, is de beroepskeuzetest. Die test is ontwikkeld door professionals voor mensen die een (nieuwe) baan zoeken en er niet zeker van zijn wat bij ze past. Je interesses, vaardigheden en waarden worden gematcht met potentiële carrièrepaden. Je ontdekt wat bij jou als persoon past en in wat voor functie je jezelf (waarschijnlijk) het meest op je gemak voelt. 

Wat is een beroepskeuzetest?

Een beroepskeuzetest is een tool die bestaat uit een reeks vragen om je professionele voorkeuren en sterktes ‘bloot te leggen’. Het geeft na afronding letterlijk inzicht in banen die goed aansluiten op je persoonlijkheid, waarden, vaardigheden en interesses. Veel professionals gebruiken de uitkomsten als leidraad bij het zoeken naar een nieuwe baan of het plannen van een carrièreswitch.

Hoe Werkcentrum je door middel van onze expertise kan helpen bij het maken van de juiste keuze

Als er professionals begrijpen dat het vinden van de juiste baan lastig kan zijn, zijn het die van ons wel. Bij Werkcentrum Groep zien we regelmatig kandidaten binnenkomen met gemengde gevoelens. Ze twijfelen of iets wel écht bij hen past. Daarom bieden we verschillende diensten en middelen om je te helpen tijdens dit proces. Door een combinatie van uitgebreide kennis van de arbeidsmarkt en expertise (mede door ervaring), kunnen we je de juiste begeleiding bieden.

Een van de middelen is onze professionele beroepskeuzetest. Die geeft ons een uitgebreide analyse van je professionele profiel waar we vervolgens mee aan de slag kunnen. Daarnaast bieden we een soort ‘traject’ aan. Als je nog niet weet wat voor baan precies bij je past, gaan we in gesprek. Door de middelen komen we daarachter en vervolgens gaan onze consultants voor je op zoek naar banen die daar perfect op aansluiten. 

We benaderen daarvoor ons netwerk. Het is dus niet zo dat we alleen naar openstaande vacatures kijken. We steken onze nek voor je uit en gaan op zoek naar de perfect match tussen bedrijf, baan en kandidaat (jij). 

Het ruime aanbod aan banen van Werkcentrum!

Zoals aangegeven kijken we ook naar mogelijkheden die buiten het huidige aanbod aan banen van Werkcentrum ligt. Maar weet dat dit aanbod ruim is, we hebben een uitgebreid aanbod aan vacatures in verschillende branches. Of je nu op zoek bent naar een baan in de transportsector, commercie, bouw of productie, je kunt bij ons terecht. 

We hebben een duidelijk doel: ervoor zorgen dat jij de baan vindt die niet alleen aansluit op je vaardigheden en ervaring, maar ook op je passies. Dat is nodig om plezier uit je werk te halen en te voorkomen dat je over een jaar weer op zoek moet naar wat anders. 

Daarnaast werken we nauw samen met een uitgebreid netwerk van bedrijven waardoor we als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures en trends in de branche. Hierdoor bieden we altijd de meest actuele en relevante mogelijkheden aan. 

Maar wat ons écht drijft is de tevredenheid van werkzoekenden die een baan hebben gevonden die perfect bij hen past. 

Begin vandaag nog jouw reis naar een perfecte baan!

Bij Werkcentrum staan we klaar om jou te helpen met het vinden van een baan die perfect bij je past. Je hoeft dit niet zelf te doen. Laat je bijstaan door experts met verstand van zaken die je begeleiden, van het kiezen van het juiste carrièrepad tot het voeren van een krachtig sollicitatiegesprek waarmee je een goede indruk achterlaat. Wij helpen je ermee.  

Als jij klaar bent voor de volgende of de eerste stap in jouw carrière, nodigen we je graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek verkennen we samen je doelen en ambities, en bepalen we hoe we je het beste kunnen ondersteunen. 

Zie jij het na dat gesprek toch niet zitten? Geen probleem. Onze kennismakingsgesprekken zijn vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Wacht niet langer, plan vandaag nog je gesprek in en we gaan samen op zoek naar een nieuwe baan die perfect bij je past.

Neem contact met ons op

Werd je vraag niet beantwoord in onze veelgestelde vragen of wil je graag een afspraak met ons maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail. Je kunt ons ook een WhatsAppje sturen!

0492 565 532 06 388 21 454 info@werkcentrumgroep.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij werken samen met de volgende bedrijven: