26 juli 2022

vaardigheden

Neem contact op

Vaardigheid of competentie is het vermogen om een handeling bekwaam uit te voeren of een probleem op te lossen. Vaardigheid op een of ander gebied wordt veelal vergaard door praktische ervaring, door korte of langere tijd regelmatig te oefenen. Gebrek aan vaardigheid wordt incompetentie genoemd. Een vaardigheid wordt in een lesdoelstelling omschreven onder de vorm “kunnen”: De leerlingen kunnen zich uitdrukken in het verleden; De leerlingen kunnen een lichtschakelaar plaatsen; De leerlingen kunnen moderne kunst waarderen. De eerste doelstelling is een verbale, de tweede een psychomotorische, en de laatste een affectieve vaardigheid. In het onderwijs wordt tegenwoordig meer aandacht besteed aan het ontwikkelen van vaardigheden, terwijl in het verleden vooral kennis (van begrippen en feiten) als belangrijker werd gezien.

Neem contact met ons op

Werd je vraag niet beantwoord in onze veelgestelde vragen of wil je graag een afspraak met ons maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail. Je kunt ons ook een WhatsAppje sturen!

0492 565 532 06 388 21 454 info@werkcentrumgroep.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij werken samen met de volgende bedrijven: