Ziek, en nu?

Super vervelend! Ineens voel je jezelf niet fit genoeg om te gaan werken... Wel belangrijk de juiste stappen te nemen zodat alles goed geregeld is.

Ziek worden is natuurlijk voor niemand fijn maar helaas wel overkomelijk. Er gelden echter wel regels als je ziek wordt.
WerkCentrum Groep BV hanteert een strak en eenduidig ziekteverzuimbeleid waarin geregeld is wat je moet doen én laten tijdens ziekte.
In bijlage 1 van de personeelsgids staat dit reglement volledig uitgelegd maar hier in het kort de belangrijkste punten als je ziek bent:

– Ziekmelden doe je telefonisch en persoonlijk en zowel bij de opdrachtgever (vóór aanvang dienst) als bij het uitzendbureau  (tussen 09:00 en 09:30 uur).
– Je dient minimaal te melden;

  • de vermoedelijke duur van je ziekte of verzuim,
  • de reden van het verzuim zonder medische info te delen,
  • het adres en telefoonnummer waarop je bereikbaar bent,
  • of de ziekte door anderen (derden) te verwijten is.

– Je neemt dagelijks tussen 14:00 en 15:00 zelf telefonisch contact met ons op om ons te informeren over jouw herstel.
– WerkCentrum Groep zorgt voor de melding bij de nodige instanties zoals UWV, bedrijfsarts en ReFit.
– Standaard geldt bij ziekte de eerste ziektedag als onbetaalde wachtdag.
– Zorg dat je goed bereikbaar bent en blijft, dit is van belang omdat het gevolgen kan hebben voor je uitkering.
– Zorg dat je alles doet én laat om je herstel te bevorderen, ook dit is van belang omdat het gevolgen kan hebben voor je uitkering.
– Denk na over vervangend werk tijdens je ziekte, zo kun je wellicht toch aan het werk blijven. Vaak kunnen wij je dit aanbieden.
– Betermelden doe je ook bij de opdrachtgever én het uitzendbureau, wij zorgen opnieuw voor de (af)melding bij instanties.

Mocht je vragen hebben over het ziekteverzuimbeleid van Werkcentrum kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen, wij staan je graag te woord.

Neem contact met ons op

Werd je vraag niet beantwoord in onze veelgestelde vragen of wil je graag een afspraak met ons maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail. Je kunt ons ook een WhatsAppje sturen!

0492 565 532 06 388 21 454 info@werkcentrumgroep.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij werken samen met de volgende bedrijven: