14 april 2023

Wat kan ik van een uitzendbureau verwachten?

Ben jij benieuwd wat een uitzendbureau eigenlijk doet? En waarom je voor een uitzendbureau zou willen werken?

Veel Nederlanders hebben wel eens van de term gehoord, maar slechts een klein gedeelte weet ook echt wat het inhoudt. In dit artikel leggen we je uit welke banen je zoal tegenkomt bij een uitzendbureau, wat voor begeleiding de bureaus bieden aan werkenden en wat een uitzendbureau nou eigenlijk is.

Neem contact op

Wat is een uitzendbureau?

In principe is een uitzendbureau een organisatie die bemiddelt tussen werkgevers en werknemers. Vanuit werkgevers is er bij groei automatisch vraag naar werknemers, maar lang niet altijd hebben ze de tijd of het personeel om daar actief mee aan de slag te gaan. Zeker bij organisaties die niet groot genoeg zijn om een fulltime HR-manager aan te nemen, is het aannemelijk dat ze een beroep doen op uitzendbureaus.

Aan de andere kant zijn er werknemers die zichzelf aanmelden bij het uitzendbureau. In tegenstelling tot recruitment, waar men alleen voor opdrachtgevers naar werknemers zoekt, zet een uitzendbureau zich ook in voor werkzoekenden. Intercedenten (werknemers van een uitzendbureau) nemen het cv door en doen vervolgens een beroep op het eigen netwerk. Misschien kennen ze nog wel een organisatie die baat heeft bij zo’n professional.

Door de kennis van de (lokale) arbeids- en banenmarkt zetten zowel bedrijven als professionals ons uitzendbureau ook maar wat graag in om advies in te winnen. Wat is een slimme keuze op professioneel gebied? Wat voor soort medewerkers hebben we bij onze organisatie nodig? Zomaar twee vragen die we hier geregeld krijgen.

 

Welke banen vind ik bij een uitzendbureau?

Het verschilt een beetje per uitzendbureau welke banen je er vindt. Sommige bureaus werken namelijk landelijk of specialiseren zich in een bepaalde sector of bedrijfstak.

Specialisatie

Er zijn uitzendbureaus die uitsluitend personeel zoeken voor een bepaalde sector. Denk bijvoorbeeld aan de maritieme sector. Bij dat soort uitzendbureaus kom je banen tegen als schipper, matroos, maar ze zoeken ook naar monteurs die willen werken op een olieplatform of windmolens op zee.

Landelijk

Bij uitzendbureaus die landelijke dekking hebben, kom je de meest uiteenlopende banen tegen. Van administratieve functies tot de bouw en van logistieke functies tot schoonmaakwerk.

Regionaal

Dan zijn er ook nog uitzendbureaus die zich richten op de lokale arbeidsmarkt. In principe voeren ze hetzelfde banenaanbod als de landelijke spelers, maar ze werken uitsluitend met organisaties in de (nabije) omgeving. Voordeel is dat werknemers altijd in de buurt van huis kunnen werken. Minder reistijd is altijd prettig, toch?

Over het algemeen kom je vooral banen tegen waar het verloop wat hoger ligt. Banen als productiemedewerker, orderpicker, magazijnmedewerker, klantenservicemedewerkers zijn daar goede voorbeelden van. Bij Werkcentrum Groep bieden we als regionale partner veel banen aan in de buurt en omgeving van Helmond. De werkgelegenheid in de regio is goed en we vinden het prettig om die lokale verbinding te hebben.

 

Begeleiding van een uitzendbureau

Een van de grootste voordelen van het werken via een uitzendbureau is de begeleiding die je krijgt. Dat begint al met de inschrijving, die is volledig gratis. Wij gaan daarna voor jou op zoek naar een passende functie. En heb je die gevonden? Dan word je goed begeleid. Normaal gesproken neemt de verantwoordelijke intercedent iedere maand wel even contact met je op om te vragen hoe het gaat en of er nog dingen spelen. Je kunt je hart luchten, het over problemen hebben en daardoor sneller schakelen.

Ook helpen we je met het uitstippelen van je eigen carrière pad. De baan die je via een uitzendbureau weet te bemachtigen hoeft natuurlijk niet je eindstation te zijn. Sterker nog, vaak is het slechts een begin. We kijken met je mee naar mogelijkheden om door te groeien en bieden opleidingen aan zodat je ook echt stappen kunt zetten richting een (nog) mooiere toekomst.

 

Andere voordelen van werken via een uitzendbureau

Flexibiliteit

Wie werkt via een uitzendbureau heeft zich niet te houden aan een opzegtermijn en kan daardoor gemakkelijk en snel stoppen wanneer de baan het niet is. Ditzelfde geldt voor de opdrachtgever. Zij kunnen zonder problemen de samenwerking met een kandidaat opzeggen, ook zij hoeven zich niet aan een opzegtermijn te houden. Dat levert wat meer zekerheid en flexibiliteit op. Je loopt geen risico en vergroot daarmee de kans op gekwalificeerde professionals.

Vaardigheden ontwikkelen

Uitzendwerk is ideaal om te ontdekken wat je interessant vindt en daardoor vaardigheden te ontwikkelen. Die kun je weer toevoegen aan je cv waardoor je later in je carrière meer kans maakt op een andere baan.

Uit handen geven van werk

Wanneer je jezelf inschrijft bij een uitzendbureau is het zelf op zoek gaan naar vacatures niet altijd meer nodig. De intercedent gaat namelijk voor je op zoek of helpt je wanneer jij een geschikte vacature hebt gevonden. Even je motivatiebrief checken, nog een laatste blik werpen op je cv en je bent klaar om te solliciteren.

 

Waarom werken bij Werkcentrum Groep?

De bovenstaande voordelen bieden wij ook aan werknemers die op zoek zijn naar een nieuwe professionele uitdaging. Daarnaast beschikken we over een ijzersterk regionaal netwerk. We bevinden ons al een lange tijd in de lokale arbeidsmarkt, kennen de grote spelers en hebben tientallen contacten in ons netwerk zitten. Voor jou als kandidaat betekent dat vaak een snellere oplossing en dus baan.

Een ander voordeel is het aantal opleidingen en cursussen die we je bieden. Van ADR en Code 95 voor mensen die beroepschauffeur zijn of dat willen worden tot steigerbouwer, VCA en heftruckcertificaten. Je carrière komt letterlijk en figuurlijk in beweging als je via ons aan de slag gaat. We zorgen ervoor dat jij het naar je zin hebt en dat je doorgroeimogelijkheden benut, zo haal je alles uit je carrière!

Ben je benieuwd? Check direct ons vacatureaanbod! Kom je een passende vacature tegen? Solliciteer dan direct via de website.

Voor werkgevers bieden we als regionaal uitzendbureau kansen die anderen je niet bieden. We begrijpen wat jullie nodig hebben en zorgen ervoor dat het geregeld wordt. Neem voor meer informatie over onze mogelijkheden contact op.

Neem contact met ons op

Werd je vraag niet beantwoord in onze veelgestelde vragen of wil je graag een afspraak met ons maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail. Je kunt ons ook een WhatsAppje sturen!

0492 565 532 06 388 21 454 info@werkcentrumgroep.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij werken samen met de volgende bedrijven: