15 september 2023

De leukste teamuitjes op een rijtje

Iedereen heeft ze wel eens meegemaakt en menig collega kijkt er reikhalzend naar uit: teamuitjes.

Ze bieden niet alleen de mogelijkheid om even te ontspannen, het is ook dé manier om plezier te maken met collega’s buiten het kantoor en de teamspirit te verbeteren.

Neem contact op

In dit artikel zetten we de spotlights op de magie van teamuitjes. Wat maakt ze zo belangrijk? En mocht je je afvragen waar je moet beginnen, we hebben ook een mooie lijst met voorbeelden. Maken we het je weer even wat makkelijker.  

We zouden geen uitzendbureau zijn als we je niet laten weten hoe we onze opdrachtgevers aansporen om werkgeluk te bevorderen – onder andere door teamuitjes en een goede teamspirit. Daar lees je over na de voorbeelden.  

Tijd voor leuke teamuitjes en inspiratie! 

 

Dit is waarom teamuitjes zo belangrijk zijn voor de teamspirit 

Je hebt het vast al eens gehoord: hoe hechter het team, hoe productiever. Maar wat maakt een team hecht? Dat gaat veel verder dan alleen goed kunnen samenwerken tijdens kantooruren. Teamuitjes spelen hierin een cruciale rol.  

Ze bieden een unieke mogelijkheid om je collega’s eindelijk eens op een andere manier te leren kennen. Het hoeft een keer niet te gaan over dat project waar jullie veel aan werken of die ene collega die zich veel met jullie bemoeit. In jullie vrije tijd zijn jullie anders dan tijdens werkuren, vooral vrijer. 

Dit zijn redenen waarom teamuitjes zo belangrijk zijn voor jullie teamspirit: 

 1. Vertrouwen opbouwen: het biedt de perfecte setting om vertrouwen op te bouwen. Je hebt elkaar nodig, in je eentje survivallen of uit een escape room komen wordt lastig.

 2. Communicatie verbeteren: teamuitjes verplichten collega’s om te communiceren op een manier die tijdens een normale werkdag niet voorkomt.

  Of je nu strategieën moet bedenken voor een potje lasergamen of samen een uitdaging in de keuken aangaat, effectieve communicatie is de sleutel tot succes. Je ontdekt hoe een ander graag communiceert en kunt die kennis weer inzetten om het maximale uit elkaar te halen op de werkvloer. Win-win!

 3. Creativiteit en innovatie: wanneer je uit de dagelijkse sleur van je werkzaamheden wordt gehaald, ontstaat er plotseling ruimte voor creativiteit. Dat is een bijzonder fenomeen.

  Nieuwe omgevingen en uitdagingen kunnen ervoor zorgen dat je out of the box denkt, wat weer bijdraagt aan innovatieve oplossingen op de werkvloer. Misschien schiet tijdens dat gesprek op een borrel eindelijk de oplossing te binnen waar je ’s middags een uur over hebt lopen peinzen.

 4. Ontstressen en plezier: werk kan stressvol zijn. Daar kunnen we – helaas – niet omheen. Teamuitjes bieden de kans om even lekker te ontspannen en het over andere dingen te hebben dan dat ene langdurige project. Het moreel krijgt een flinke boost, wat weer bijdraagt aan een positievere werksfeer. Dat maakt het samenwerken weer wat makkelijker in de daaropvolgende weken.

 5. Waardering en beloning: een leuk en goed georganiseerd teamuitje kan dienen als een soort beloning voor het harde werk dat iedereen heeft verzet. Het laat medewerkers zien dat hun inzet gewaardeerd wordt, wat weer motiveert. 

Sommige werkgevers zetten bijzondere teamuitjes – bijvoorbeeld een workation – in als beloning voor het behalen van targets. Zij snappen hoe motiverend dit werkt.  

Teamuitjes zijn niet zomaar een dagje uit. Ze zijn een investering in een betere werkrelatie, effectievere samenwerking en uiteindelijk een succesvoller bedrijf. En als je werkt via Werkcentrum, kun je rekenen op teamuitjes die je werk leuker maken.  

 

Onze lijst met 20 teamuitjes  

Tijd om het je lekker makkelijk te maken. Hier een lijst met 20(!) teamuitjes. Waar ga jij voor? 

Lasergamen: ga lasergamen en verbeter jullie samenwerking. Kies collega’s waarmee je een team vormt, werk aan een strategie en win het van je andere collega’s! 

Escape Room: werk samen om binnen een bepaalde tijd uit een gesloten kamer te ontsnappen. Goede communicatie en probleemoplossende vaardigheden zijn een must (net als op de werkvloer).  

Kookworkshop: laat je culinaire vaardigheden zien en werk samen om een heerlijk diner te bereiden. Wie weet ontdek je een verborgen talent. 

Wandeltocht: verken de natuur tijdens een wandeltocht. Een relaxte manier om informeel met elkaar te praten en stress te verminderen. Dit kan vaker terugkomen in jullie agenda’s, de natuur doet wonderen.  

Paintball: strategie en samenwerking komen bij elkaar tijdens een spannend potje paintball. Maak teams en ga de strijd aan! 

Kanotocht: werk in tweetallen om een parcours per kano af te leggen. Goede coördinatie en samenwerking vereist! 

Pubquiz: test je algemene kennis in een pubquiz. Maak teams en beantwoord zoveel mogelijk vragen goed om te winnen. 

Karaoke: laat je vocale talenten zien tijdens een karaokeavond. Goed voor het moreel en de teamspirit. 

Beachvolleybal: daag je collega’s uit voor een potje beachvolleybal. Sportief en leuk! 

Wijnproeverij: geniet van verschillende wijnen en leer meer over hun oorsprong. Ben jij de wijnkenner van de groep? Of kan iemand anders met die eer strijken? 

Fietstocht: verken de stad of het platteland tijdens een gezellige fietstocht. Niet moeilijk te organiseren – iedereen heeft wel een fiets thuis. 

Klimbos: overwin hoogtes en obstakels in een klimbos. Goed voor het opbouwen van onderling vertrouwen. 

Bowlen: een klassiek maar altijd leuk teamuitje. Probeer zoveel mogelijk kegels om te gooien en win van je collega’s. 

Sushi maken: werk samen om heerlijke sushi rolls te maken. Creativiteit en precisie zijn vereist! 

Minigolf: test je precisie en geduld tijdens een potje minigolf. Spannend tot het laatste moment. 

Yogasessie: een ontspannend teamuitje om stress te verminderen en focus te verbeteren. 

Fotografie workshop: leer de basis van fotografie en leg mooie momenten vast. Een creatief en leerzaam uitje. En wie weet kun je die skills wel weer gebruiken voor je werk, dan heb je er op professioneel vlak ook nog wat aan. 

Zoals je ziet, hoeft het organiseren van een teamuitje niet moeilijk te zijn. Maak er tijd voor, organiseer wat en maak het leuk om met elkaar te werken.  

 

Dit is wat je van de werkgevers bij Werkcentrum kan verwachten 

Wie via Werkcentrum werkt, treft het wat betreft teamuitjes. Je kunt niet alleen opleidingen en cursussen bij ons volgen, meedoen aan de loterij, maar ook teamuitjes staan regelmatig op de agenda. We plaatsen onze uitzendkrachten alleen bij werkgevers die werkgeluk hoog in het vaandel hebben staan.  

Lijkt het je interessant om voor zulke partijen te werken en heb je zin om je handen uit de mouwen te steken? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met een van onze intercedenten, dan kijken wij of we een geschikte match kunnen vinden. Een werkplek waar je door kunt groeien, daar zorgen we voor.  

Neem contact met ons op

Werd je vraag niet beantwoord in onze veelgestelde vragen of wil je graag een afspraak met ons maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail. Je kunt ons ook een WhatsAppje sturen!

0492 565 532 06 388 21 454 info@werkcentrumgroep.nl
 • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij werken samen met de volgende bedrijven: