17 maart 2023

Welke opleidings- en cursusmogelijkheden heb je bij Werkcentrum?

De vraag vanuit de arbeidsmarkt verandert ieder jaar weer. Om daarop in te spelen en ervoor te zorgen dat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen, bieden we bij Werkcentrum verschillende opleidingen en cursussen aan.

Vaak in samenspraak met je werkgever, maar je kunt ook voor een carrièreswitch gaan. Het volgen van opleidingen en cursussen is volgens ons noodzakelijk om te blijven groeien en de uitdaging in je werkzaamheden niet te verliezen. Op een gegeven moment kom je namelijk op een punt dat het tijd is om door te groeien, wij bieden je die mogelijkheden.

Neem contact op

En wil je wel doorgroeien, maar weet je niet wat bij je past? Kom dan gewoon eens langs voor persoonlijk advies.

Al onze opleidingen en cursussen zijn toegespitst op de geldende cao’s en na afronding ontvang je een erkend diploma.

 

Opleidingen bij Werkcentrum

Tijd voor wat meer diepgang. Hieronder lees je meer over de verschillende opleidingen en cursussen die we bij Werkcentrum aanbieden. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!

(Telefonische) Verkoop

Hang jij voor je werk meer dan eens met potentiële klanten aan de telefoon? Of lijkt het je leuk om een verkoopfunctie te bekleden bij je huidige werkgever? Dan kun je onze opleiding (telefonische) verkoop volgen. Je ontdekt hoe je met bezwaren omgaat en hoe je mensen overtuigt. Ook komt het plannen voorbij, niet onbelangrijk wanneer je potentiële klanten op wilt volgen.

Veilig werken langs de weg

Op de Nederlandse wegen gebeurt veel. Van wegwerkzaamheden om het wegennetwerk te verbeteren of vergroten tot de professionals die als eerste ter plaatse zijn bij ongevallen om een veilige werkplek te creëren voor hulpdiensten. Om dit alles te mogen doen, moet je een opleiding veilig werken langs de weg volgen. Na de opleiding mag jij werken langs de weg; daar waar het gebeurt.

Tijdens de opleiding leer je over mogelijke gevaren, handelen in noodsituaties en wat er allemaal nodig is om veilig te kunnen werken.

Steigerbouwer

Met een groot woningtekort kunnen ze in de bouw wel wat goede steigerbouwers gebruiken. En ook in de festivalwereld kun je met een diploma als steigerbouwer je gang gaan. Het is voor ieders veiligheid op bouwplaatsen belangrijk dat de steigers volgens richtlijnen zijn opgebouwd door erkende professionals. Jij bent er daar straks één van.

Tijdens de opleiding leer je over het opbouwen van steigers, de materialen die je gebruikt en alle veiligheidsmaatregelen die getroffen moeten worden.

Magazijnmedewerker

Door de toenemende populariteit van e-commerce (online winkelen) worden distributiecentra en magazijnen alsmaar groter. Meer opslagruimte en meer transportbewegingen leiden tot een stijging van het aantal los- en laadmomenten. Dat vraagt om gedegen magazijnmedewerkers. Tijdens de opleiding tot magazijnmedewerker leer je alles over het reilen en zeilen binnen een magazijn. Van veiligheid tot efficiënt werken, het komt voorbij!

Zonnestroom monteur

De salderingsregeling neemt dan wel geleidelijk af, door de energiecrisis en ontwikkelingen in de automotive (elektrische auto’s) is het plaatsen van zonnepanelen een steeds interessantere investering. Als zonnestroom monteur leer jij hoe je zonnepanelen aanlegt, hoe je dat veilig doet en meer over elektra. Je legt straks niet alleen de zonnepanelen, je sluit ze ook nog eens aan. Een complete opleiding mét baanzekerheid. De wereld van de zonne-energie staat te springen om monteurs zoals jij.

 

Cursussen bij Werkcentrum

Naast volledige opleidingen bieden we ook een- of tweedaagse cursussen aan. Binnen no-time gecertificeerd professional worden en de carrière stappen zetten die je wilt zetten!

Code 95

Lijkt het je geweldig om dag in dag uit de Nederlandse wegen te trotseren als beroepschauffeur op een vrachtwagen of bus? Dan heb je de code 95 nodig. De code is vijf jaar geldig en dient dus verlengd te worden door nascholing te volgen. Bij Werkcentrum kunnen zowel toekomstige als zittende chauffeurs terecht voor het behalen of verlengen van de code 95.

VCA

Veiliger werken met VCA. Een certificaat dat voor veel beroepen een must is, anders mag je niet eens aan de slag in de ochtend. Met een VCA-diploma of -certificaat leg je de basis om iedere dag weer veilig aan het werk te gaan. Tijdens de cursus leer je alles over veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

Heftruck en/of reachtruck

Ben je je rol als orderpicker ontgroeit en is het tijd voor de volgende stap? Of lijkt het je gewoon geweldig om iedere dag weer op zo’n mooie hef- of reachtruck te rijden en bij te dragen aan het logistieke proces? Dan moet je een cursus tot hef- en/of reachtruck chauffeur volgen. Na het behalen van je certificaat voer jij het leuke werk uit en zorg je ervoor dat anderen goed door kunnen werken.

ADR

Ben je beroepschauffeur en lijkt het je mooi om wat meer verantwoordelijkheid te dragen? Dan kun je het ADR basiscertificaat behalen. Na afronding van de cursus ADR mag je als chauffeur met gevaarlijke stoffen de weg op. Tijdens de cursus leer je alles over veiligheid en de mogelijke gevaren van bepaalde stoffen. Het certificaat is vijf jaar geldig en moet daarna verlengd worden.

EHBO

Eerste hulp bij ongelukken (EHBO) kan de redding zijn voor collega’s in nood. Wanneer jij een EHBO-cursus volgt, kun je bijvoorbeeld aangesteld worden als BHV’er en draag je wat meer verantwoordelijkheid. Je leert waar je op moet letten bij ongevallen, zoals ademhaling, lichaamspositie en verwondingen en hoe je daarop reageert.

Orderpicker

De meeste bedrijven stellen geen opleidingseisen aan orderpickers. Maar als jij boven de rest uit wilt stijgen qua resultaten, dus efficiënter picken dan anderen, heb je veel aan een cursus tot orderpicker. Je ontdekt hoe je efficiënt werkt zodat je de beste resultaten van de afdeling overlegt. Dit kan de deur weer openen tot doorgroeimogelijkheden.

 

Online opleidingen en cursussen

Naast de fysieke opleidingen en cursussen is het tegenwoordig ook mogelijk om sommige diploma’s volledig online te behalen. Hartstikke handig, jij hoeft namelijk geen dag vrij te nemen en kunt gewoon in de avonduren jezelf bijscholen.

Lijkt het je leuk om gedurende je carrière doorgroeimogelijkheden te benutten door opleidingen en cursussen? Plan een vrijblijvend gesprek met ons in, dan hebben we het eens over de mogelijkheden!

Neem contact met ons op

Werd je vraag niet beantwoord in onze veelgestelde vragen of wil je graag een afspraak met ons maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail. Je kunt ons ook een WhatsAppje sturen!

0492 565 532 06 388 21 454 info@werkcentrumgroep.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij werken samen met de volgende bedrijven: