28 juli 2023

Op zoek naar een nieuwe baan? Dan zijn deze sectoren heel interessant

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Dan kan het kiezen van de juiste sector een uitdaging zijn, zeker wanneer je aan het begin van je carrière staat en je nog geen of weinig werkervaring hebt.

We belichten een paar interessante sectoren waarin we vacatures aanbieden. Van de dynamische wereld van transport en logistiek tot de altijd boeiende productiesector. En van de uitdagende beveiligingssector tot de vele mogelijkheden in de bouw en commerciële sector. Het komt voorbij.

Neem contact op

Elke sector kent unieke kansen en uitdagingen, maar allemaal bieden ze ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Er is altijd een sector die past bij je vaardigheden, ervaring en ambities.

De sectoren in dit artikel zijn stuk voor stuk veelbelovend voor het vinden van een nieuwe baan. Er is voldoende vraag naar professionals en in sommige sectoren ligt de kans op automatisering erg laag, wel zo fijn met de kijk op de toekomst.

De transport en logistiek sector van Werkcentrum

De wereld van transport en logistiek is ongetwijfeld één van de meest dynamische en essentiële sectoren in de Nederlandse economie. De sector is 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar in beweging. Er gaat geen dag voorbij waar geen vrachtwagens de wegen trotseren, schepen de binnenwateren doorkruisen en goederentreinen door het land razen. En denk ook eens aan de opkomst van het online winkelen, steeds vaker bestellen we online producten die geleverd moeten worden.

Wie op zoek is naar een nieuwe baan, kan daarom terecht in de logistieke sector. Er is veel vraag naar professionals die helpen goederen verplaatsen, sorteren en laden of lossen. Aan de andere kant zijn er natuurlijk ook vrachtwagenchauffeurs nodig die alles van A naar B brengen over de weg. 

Dat maakt ook dat de sector voldoende doorgroeimogelijkheden biedt. Misschien begin je wel als logistiek medewerker in een magazijn en kun je binnen een paar jaar de vrachtwagen in om dezelfde soort goederen te vervoeren. 

Bij Werkcentrum Groep is de transport en logistiek een van de populairste sectoren onder werkzoekenden voor het vinden van een baan.

Lijkt dit je wel wat? Neem dan een kijkje tussen onze vacatures in de transport en logistiek.

Op zoek naar een nieuwe baan binnen de productie?

Vind je het leuk om ergens aan bij te dragen? En om goed te verdienen? In de productiesector is het mogelijk. Van voedsel en drank tot elektronica, kleding en auto’s, de productiesector is divers en biedt een breed scala aan functies op verschillende niveaus.

Dat is ook direct een van de voordelen van de sector. Wie als productiemedewerker begint, kan bij sommige werkgevers doorgroeien tot teamleider en later een functie bekleden op kantoor.

Maar dat is niet het enige. De sector staat namelijk bekend om haar innovatie en het gebruik van technologie. Of het nu gaat om nieuwe productiemethoden, het automatiseren en robotiseren, er is altijd iets nieuws en spannends gaande. Je werk verandert misschien wel elke twee jaar, maar je leert telkens weer wat nieuws.

Het laatste en voor sommigen belangrijkste voordeel is het salaris. Het werken in de productiesector kan bijzonder lonend zijn, zeker wanneer je ervoor kiest in ploegendienst te werken. Door de avond- en nachtdiensten profiteer je van een flinke toeslag. 

Ben je op zoek naar een baan in de productiesector waarin je later door kunt groeien? Neem onze vacatures in de productie eens door

Als beveiliger aan de slag bij Werkcentrum?

Houd je van een beetje spanning? En ben jij een baken van rust die altijd het overzicht bewaart? Dan raden we je aan om als beveiliger aan de slag te gaan bij Werkcentrum Groep. Geen dag is hetzelfde en je leert dan ook iedere dag weer wat bij. Verschillende situaties, verschillende oplossingen. 

Anderen kiezen voor de beveiligingssector omdat ze betekenisvol werk uit willen voeren. Je zorgt letterlijk voor de veiligheid van een ander of meerdere personen. Zoals aangegeven is de afwisseling ook wel lekker. Je weet aan het begin van de dag niet wat je te wachten staat en mocht er een noodgeval zijn, ben je daar zo op gefocust dat je de tijd vergeet. Voor je het weet is het einde van de dag daar.

Over werkgelegenheid hoef je jezelf ook geen zorgen te maken. Naar dit soort professionals is altijd vraag. Automatisering wordt omarmd, maar zal het werk van een beveiliger nooit overnemen in verband met de gastvrijheid waar zo’n professional voor staat. 

Heb jij het in je? Neem onze vacatures in de beveiliging door en bekijk de voorwaarden. 

Het aanbod van Werkcentrum voor banen binnen de bouw

Het kan je niet ontgaan zijn dat er te weinig woningen zijn in Nederland. Voor woningzoekenden vervelend, voor jou als toekomstig professional in de bouw een goed teken. Er is een schrijnend tekort aan professionals in de bouwsector. 

De sector staat bekend om haar dynamiek, diversiteit en de mogelijkheid om resultaten te leveren. In andere functies is dat natuurlijk ook zo, maar wanneer je samen met collega’s een nieuw gebouw oplevert, geeft dat toch net een ander gevoel van voldoening dan in andere sectoren. 

Verder is de bouwsector ideaal voor mensen die gewoon ‘lekker bezig’ willen zijn. Handen uit de mouwen en knallen. Iedere dag lekker vroeg beginnen, maar ook wat eerder klaar dan de rest van Nederland. Op de bouw beginnen ze namelijk om 07.00 uur en eindigen ze rond 16.00 uur. Ideaal!

Zie jij jezelf al werken op een bouwplaats of in de woning van een particulier? Bekijk snel onze vacatures in de bouwsector en maak er werk van.

Aan de slag in de commerciële sector

Is anderen overtuigen voor jou geen probleem? En stap je zonder enige twijfel op iemand af? Dan is een nieuwe baan in de commerciële sector wat voor jou. Verkooptalent kan zichzelf in die sector perfect ontwikkelen tot een gedegen verkoper, accountmanager of sales manager. 

Dat laat ook direct zien wat voor doorgroeimogelijkheden er zijn. Het is verstandig om, naast het leren door te doen, jezelf ook te verdiepen in marketing- en salesprincipes. 

Bij Werkcentrum bieden we zowel jong talent als ervaren professionals in de commercie de kans om zich verder te ontwikkelen. Neem eens een kijkje tussen onze commerciële vacatures en solliciteer direct via de website.

Neem contact met ons op

Werd je vraag niet beantwoord in onze veelgestelde vragen of wil je graag een afspraak met ons maken? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail. Je kunt ons ook een WhatsAppje sturen!

0492 565 532 06 388 21 454 info@werkcentrumgroep.nl
  • Door gebruik te maken van het contactformulier ga je akkoord met de verwerking van je persoongegevens volgens onze privacyverklaring
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij werken samen met de volgende bedrijven: